Foto: Bildbyrån

Matthäus: "Sané är fantastisk - men Bayern borde välja Werner"

Publicerad: 2020-04-07 10:22 Övriga Europa

Leroy Sané och Timo Werner är på Bayern Münchens radar. Nu uttalar sig Lothar Matthäus om duon.

I dagarna rapporterade Kicker att Bayern München kan ge upp Leroy Sané, som har ett år kvar på sitt kontrakt med Manchester City.

Istället kan den tyska giganten värva Timo Werner. Den tidigare världsstjärnan Lothar Matthäus tycker att RB Leipzigs skyttekung passar in bättre i Bayern.

– Min mjuka punkt för Timo Werner är välkänd. Och jag menar inte att säga att jag inte tycker Leroy Sané är fantastisk. Men du får en känsla av att Flick och Kahn är mer benägna att se Timo Werner som den spelare som skulle kunna passa in bättre i den här klubben. Han är mer flexibel på planen, hans karaktär kanske motsvarar lite mer önskemålen hos de ansvariga, säger han till Sky Deutschland och fortsätter:

– Risken för uppvigling är betydligt lägre. Han kan spela längst fram på Lewandowski plats, hängande bakom eller på kanterna. Och han borde också vara billigare. Jag förstår inte varför de inte värvat honom tidigare när han låg på ett silverfat. Men bättre sent än aldrig. Han har tydligt utvecklats mer den här säsongen. Båda spelarna skulle absolut vara mervärde för Bayern. Men om jag var tvungen att välja idag skulle jag ge plats för Timo Werner.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com