Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

AIK om Jasir Asani: "En väldigt svår situation för honom"

Publicerad: 2020-04-06 12:31 Allsvenskan

AIK:s nye sportchef Henrik Jurelius kommenterar nyförvärvet Jasir Asanis framtid i klubben.

Jasir Asani, 24, anslöt till AIK inför den här säsongen. Han är inlånad från albanska Partizani till slutet av juni.

I och med att den allsvenska starten skjutits upp till juni är Asanis situation i AIK speciell.

– Det är såklart tidigt nu att kunna utvärdera honom och det är såklart en väldigt svår situation för honom att hamna i, på samma sätt som det är svårt för oss att bedöma honom om det inte blir fler tävlingsmatcher. Nu ser det ut som att vi ska igång och tävla i mitten av maj och då får vi sedan utvärdera det efter fler matcher, säger sportchefen Henrik Jurelius till Fotbollskanalen.

– Som avtalet är just nu är det ett lån till juni med en köpoption, så vi har inte satt igång några nya diskussioner om en eventuell förlängning av lån. Det har vi inte gjort i skrivande stund, fortsätter han. 

Fifa har planer på att förlänga utgående kontrakt på grund av coronakrisen. Men det är oklart om en sådan åtgärd skulle påverka Asani.

– Vi väntar, precis som alla andra, på besked kring vad de sätter upp för riktlinjer och vad det får för påverkan på svensk fotboll, säger Jurelius till Fotbollskanalen.

Nabil Bahoui har varit långtidsskadad och Asani plockades in som ersättare. Bahouis situation kan påverka nyförvärvets.

– Det är klart att det kan ha en påverkan. Nabil kommer såklart hela tiden närmare spel vid en förskjutning, så är det ju, men än så länge har vi inte alla korten på bordet gällande ett beslut och får helt enkelt avvakta, säger sportchefen till Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com