Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Officiellt: Jasmin Sudic tvingas avsluta karriären

Publicerad: 2020-04-05 22:19 Superettan

Jasmin Sudic tog sig tillbaka från fyra korsbandsskador. Men nu lägger mittbacken skorna på hyllan.

Trelleborgs FF meddelar på sin officiella hemsida att Jasmin Sudic, 29, tvingas avsluta karriären.

– Jag lade av vid rätt tillfälle, jag hoppas ha barn en dag och kunna leka med dem, säger Sudic till hemsidan och fortsätter:

– Jag tror att jag bara hade förvärrat situationen om jag fortsatt att spela. När kroppen säger ifrån så vet man att det är slut.

Sudic slog igenom i Malmö FF som tonåring och har även representerat Mjällby AIF och BK Häcken.

Numera jobbar 29-åringen på bank i Malmö.

– Det är också något jag tänkte på när jag lade av. Jag hade fyllt 28 år då och jag kände att det var en bra ålder att komma in arbetslivet. Jag tror det är enklare nu än när man är 35 och aldrig har jobbat innan, säger Sudic.

Den sista klubben blev alltså Trelleborg.

– Jag har gett allt för att leva min dröm med fotbollen. Jag har offrat egentligen allt och verkligen gett max för komma så långt jag kan. Jag tycker det är starkt av mig att spela på allsvensk nivå hela min karriär, jag är stolt över det med tanke på förutsättningarna, säger Sudic till hemsidan och fortsätter:

– Jag känner samtidigt att jag har gått igenom mycket annat i livet. Det var tungt att lämna fotbollen, men jag har lämnat tyngre grejer bakom mig. Eftersom fotbollen lade av samtidigt som det inträffade andra tuffa grejer i livet, så var det ett enkelt beslut att lämna fotbollen. Min familjesituation var prio ett, och att säga hejdå till fotbollen då var inte så svårt.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com