Foto: Johan Axelsson/Bildbyrån

Hamad om Örebro SK: "Jag kommer spela där någon gång"

Publicerad: 2020-04-04 19:26 Allsvenskan

HNK Goricas svenske mittfältaren Jiloan Hamad är övertygad om att han någon gång kommer skriva på för Örebro SK.

I en lång intervju med Nerikes Allehanda berättar Jiloan Hamad varför han hamnade i Malmö FF istället för hemstadsklubben Örebro SK.

Detta var när han slog igenom i BK Forward som 17-åring. Han förklarar att ÖSK inte visade intresse förrän efter kontraktsskrivningen med MFF.

– Det gick några veckor, nyheten kom ut, och då ringde ÖSK. Är du med? Då hade jag ändå spelat bra i ett halvår. Jag minns att pappa var ganska tuff när de ringde. "Min son har funnits mitt framför ögonen på er, varför ringer ni nu när han redan skrivit på för Malmö?". Det var så storyn var. Nu i efterhand är jag glad att det blev som det blev, men där och då tänkte vi inte att Malmö är en storklubb och ett bättre alternativ. Det var mer att ÖSK inte visade intresse, och då blev det Malmö, säger Hamad till NA.

Hamad, som nu tillhör kroatiska HNK Gorica, är dock inställd på att i framtiden skriva på för ÖSK.

– Jag vet att jag kommer att spela i ÖSK någon gång. Alltså, det vill jag, frågan är bara när, och med respekt för att mycket kan hända i livet, säger han till NA.

När den dagen kommer är dock oklart.

– Jag har varit iväg från familjen så länge, 12–13 år, och har bara varit hemma på semester. Jag känner mer och mer för varje år att det är här jag vill bo. Det är här jag är hemma, och det gör att tanken på att spela för ÖSK blir mer och mer realistisk. Frågan är bara när. Jag är 29 år, ska fylla 30, är det nu det är dags? Eller blir det senare? Jag vet faktiskt inte, säger Hamad till NA.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com