Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Hammarby korttidspermitterar spelare och anställda

Publicerad: 2020-04-04 16:27 Allsvenskan

Hammarby IF tar efter många av sina allsvenska konkurrenter och korttidspermitterar samtlig personal, meddelar klubben.

Coronaviruset har slagit hårt mot de svenska klubbarna. Nu väljer Hammarby IF att agera genom att korttidspermittera spelare, ledare och övriga anställda.

– Vi har naturligtvis följt utvecklingen kring coronaviruset och ser att det här kommer att ge tydliga ekonomiska konsekvenser för oss. Det är för tidigt att dra några exakta slutsatser kring hur mycket det här kommer att påverka oss ekonomiskt, men verksamheten är i princip satt på paus nu och då anpassar vi vår organisation efter det läget, säger Bajens vd Henrik Kindlund i en kommentar till klubbens hemsida.

Än så länge ser det ekonomiska läget i klubben ut att vara hanterbart.

– Just nu har vi kontroll på kassaflödet fram till i sommar, även om det är tufft på grund av de uteblivna publikintäkterna så ser det ändå okej ut. Vi får stort stöd av våra supportrar och sponsorer vilket är väldigt positivt. Sedan har också spelarna i herrarnas A-lag gått med på att avstå runt 50 procent av sina löneutbetalningar fram till sommaren vilket också hjälper oss rejält när det gäller kassaflödet. De pengarna som spelarna avstår under våren kommer vi att betala ut senare under sommaren, säger Kindlund.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com