Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Aimar Sher: "Hammarby betyder otroligt mycket för mig"

Publicerad: 2020-04-04 12:44 Allsvenskan

Hammarbys talang Aimar Sher har tidigare hyllats om Muamer Tankovic. 17-åringen hymlar inte om att han har stora drömmar.

Aimar Sher är en av talangerna som kan få sitt allsvenska genombrott den här säsongen.

17-åringen har tidigare lovordats av lagkamraten Muamer Tankovic och tränaren Stefan Billborn.

I en intervju med SportExpressen berättar Sher vad Hammarby IF betyder för honom.

– Otroligt mycket. Varje gång jag kommer ner till Årsta vill jag bli bättre på fotboll. Jag har alltid haft fantastiska tränare som pushat mig framåt och aldrig låtit mig vara bekväm. Jag tycker det är farligt när unga spelare känner sig bekväma för då slutar man utvecklas. Jag är extremt tacksam över den support jag fått från tränarna. Jag tycker inte att man ska vara bekväm som 17-åring när karriären precis börjat, säger han.

I början på året fick Sher göra sin första match på Tele 2, mot GIF Sundsvall i svenska cupen.

– Man måste uppleva det själv för att förstå känslan. Jag hade aldrig varit med om något liknande förut. Jag kände mig redo för Hammarby, säger 17-åringen till SportExpressen.

Trots alla hyllningar känner jättetalangen att han har mycket att utveckla.

– Jag behöver utveckla allt. Jag är fortfarande bara 17 år och jag vet inte hur bra jag kan bli. Men jag behöver bli bättre på allt. Snabbare, starkare och bättre med bollen. Det är tur att jag är ung och har många år på mig. Jag vill bli den bästa versionen av mig själv men just nu försöker jag hålla mig frisk och göra mitt bästa varje dag. Jag tror på att om man mår bra spelar man bra, säger han till SportExpressen.

Sher hymlar inte om att han har störra ambitioner med sin fotboll.

– Jag drömmer om de stora ligorna. Min drömliga är La Liga. Men jag gillar faktiskt inte att sätta upp kortsiktiga mål, jag vill bara göra mitt bästa varje dag. Jag har inget att klaga på för att jag har alla förutsättningar som finns, för mig gäller det bara att kämpa, säger han till SportExpressen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com