Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Officiellt: Malmö FF förlänger med Anel Ahmedhodzic

Publicerad: 2020-04-03 12:08 Allsvenskan

Anel Ahmedhodzic återvände till Malmö FF inför den här säsongen. Nu har han signerat ett nytt kontrakt.

Malmö FF meddelar på sin officiella hemsida att Anel Ahmedhodzic, 21, förlängt sitt kontrakt över säsongen 2023.

– Jag är väldigt glad att jag fått förtroende från klubben att förlänga ett år till. Malmö är hemmaplan för mig. Det är här jag har växt upp och det är här jag vill lyckas. Jag började i MFF:s fotbollsskola när jag var sex år gammal och kämpade mig upp genom ungdomslagen i tio år innan jag gjorde en liten utflykt till England, säger mittbacken.

– Utlåningen till Hobro funkade perfekt. Jag fick spela match efter match och prestationerna blev hela tiden bättre. Efter utlåningen har det fortsatt att gå bra. Men det är tråkigt vad som händer just nu, saknaden efter fotbollen är stor. Jag längtar efter att få komma igång igen och spela framför supportrarna, fortsätter han.

Sportchefen Daniel Andersson är också nöjd.

– Det känns jättebra att förlänga kontraktet med Anel med ytterligare ett år. Det är en Malmökille som vi tror mycket på. Med huvudspelet, snabbheten och passningsfoten har han alla egenskaper man bör ha som mittback. Han kan fortfarande utveckla många delar i sitt spel, men samtidigt har han också visat att han tagit stora kliv, säger han.

– Det ingår i vår strategi att ta fram egna produkter och Anel är ett idealiskt exempel med tanke på att han gått hela vägen från fotbollsskolan till A-laget. Att han förlänger kontraktet visar att han känner för klubben och att han tycker det är viktigt att ta saker och ting i rätt takt, fortsätter Andersson.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com