Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

Martin Olsson talar ut om klubbvalet och EM

Publicerad: 2020-04-02 14:33 Allsvenskan

Martin Olsson har signerat ett korttidskontrakt med Helsingborgs IF. Vänsterbacken, som siktar på EM 2021, utesluter dock inte att stanna längre.

Helsingborgs IF bekräftade i går kväll att Martin Olsson, 31, efter en tids träning skrivit på för klubben.

Vänsterbacken ansluter på ett kontrakt fram till sista juni. HIF har varit tydliga med att värvningen inte belastar ekonomin.

I en intervju med Fotboll Skåne talar Olsson ut om valet att skriva på för den allsvenska klubben.

– Det känns bra. Jag har kommit in bra laget och spelarna har varit bra mot mig. Jag känner mig bekväm. Nu gäller det bara att jag ska få upp tempot också, så att jag är redo till början av säsongen. Jag hade någonting som var väldigt nära att gå igenom innan det här med corona hände, men efter det hade jag ingenting som jag verkligen gillade. Då tänkte jag att det kanske vore bäst att ändå köra kvar här, där jag skulle trivas mer i miljön. Sen är jag från Helsingborg. Och jag hade inget konkret efter det med corona, säger han till sajten.

31-åringen utesluter inte att korttidskontrakt med HIF kan förlängas.

– Vi tar det bara ett steg i taget, och när det kommer till det får vi sätta oss ner igen och snacka, och se vad som händer. Men jag är såklart här för att spela och ge hundra procent. Jag kom inte hit för att hålla igång för mig själv och sen dra utomlands. Så vi får se vad som händer. Just nu fokuserar jag på HIF, säger han till Fotboll Skåne.

Sommarens EM är flyttat till 2021 och Martin Olsson siktar på att ta sig tillbaka till landslaget inför mästerskapet.

– Ja, såklart. Det är det. Det är definitivt målet. Om jag får fler matcher i mig och kommer upp i nivån är det en stor chans att jag är med, säger han till Fotboll Skåne.

HIF:s tränare Olof Mellberg är samtidigt väldigt glad över att Martin Olsson spetsar truppen.

– Det är jätteroligt. Vi har såklart haft dialog under tiden som han varit med och tränat. Vi kände väl nu att när transferfönstret stängde, vi vet inte om det blir förlängt eller vad som händer, men det var ändå vad vi hade att förhålla oss till då. Om han skulle kunna ha möjlighet att spela matcher i juni så skulle han behöva skriva på helt enkelt. Med tanke på situationen vi och klubben är i behövde det vara en lösning där man kände att båda fick mycket ut av det, båda parter. Det var roligt att Martin valde att spela gratis, säger han till Fotboll Skåne.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com