Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

Uppges lämna Milan - nu uttalar sig Zlatan Ibrahimovic

Publicerad: 2020-04-01 19:41 Utlandsproffs

Milans svenske anfallsstjärna Zlatan Ibrahimovic, 38, bemöter uppgifterna kring hans framtid.

Zlatan Ibrahimovic återvände till Milan i januari på ett korttidskontrakt. Sedan dess har mycket hänt i klubben, främst i ledningen.

Direktören Zvonimir Boban har fått sparken efter en öppen dispyt med Milans vd Ivan Gazidis.

Flera italienska medier har rapporterat att Ibrahimovic bestämt sig för att lämna Milan efter säsongen, i synnerhet på grund av Bobans sorti.

Det ryktas även om att 38-åringen kan lägga skorna på hyllan. I en intervju med Svenska Dagbladet kommenterar nu Ibrahimovic sin framtid.

– Vi får se, jag vet inte ens själv vad jag vill, det händer något nytt varje dag. Vem hade kunnat förutspå det här med corona? Vi måste bara försöka leva och njuta av livet. Inte oroa oss för mycket. Jag har en familj att ta hand om, mår de bra så mår jag bra, säger Zlatan till SvD.

Zlatan befinner sig just nu i Stockholm då Serie A pausats sedan en tid tillbaka på grund av coronaviruset. Han berättar vad han gör under sin karantän.

– Det kan vara allt från att möblera om till att kolla på tv eller träna på gymmet. Jag gillar att vara hemma, jag rör mig inte så mycket ute, utan trivs bäst i mitt eget hem, säger han till SvD.

Zlatan har full förståelse för att ligorna i Europa pausats. Han berättar om tillvaron i svårt drabbade Italien.

– Det började sprida sig till fotbollen, de stängde ner hela träningsanläggningen, vi fick inte röra oss ute. Det är tragiskt att fotbollsligorna stänger ner, men vi måste respektera systemet och ha tålamod. De måste hitta en lösning som är bra för hela samhället. Hälsan går före allt det sportsliga, säger han till SvD. 

Vad som än händer är Zlatan tydlig med att han inte kommer spela för Hammarby IF.

– Jag vill lära mig något nytt om fotboll från en annan vinkel. Jag kommer vara med och bidra från sidan, inte på fotbollsplan, säger han till SvD.. 

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com