Foto: Anthony Dibon/Bildbyrån

Van Persie: "Det har Liverpool som United saknar"

Publicerad: 2020-03-31 14:12 England

Förre Manchester United-spelaren Robin van Persie ger sin syn på dagens United kontra Liverpool.

Samtidigt som Liverpool stadigt utvecklats, vunnit Champions League och stormat mot Premier League-titeln har det gått tyngre för Manchester United.

Uniteds gamle anfallare Robin van Persie tar i dag till orda om skillnaden.

– Om vi jämför United med Liverpool så följde spelarna Jürgen Klopps filosofi snarare än att tänka på en massa marknadsföringskrav. Ledningen byggde klubben utifrån tränarens sportsliga projekt. United satsade å sin sida på stjärnor, på namn som Paul Pogba och Alexis Sanchez och tänkte bygga laget kring dem, säger van Persie till SoFoot och fortsätter:

– Dagens United måste skaffa sig en sammanhållning som Liverpool skapat de senaste säsongerna. Liverpool och Manchester City är just ett eller två snäpp över United. Varför? För att de lyckades bygga en kollektiv känsla av att vara på väg någonstans i ett speciellt projekt.

Även Chelseas brasilianske ytter Willian hyllar Klopp och Liverpool.

– Jag tror att hemligheten är kontinuitet, en tränare som varit där i snart fem år. När man har kontinuitet kan man vinna titlar. Laget är moget, har fått tid och har haft samma tränare och filosofi. Stommen är densamma och så är det även i City där Guardiola är vid rodret, säger Willian till ESPN Brazil.

Daniel Karlsson
daniel@fotbolltransfers.com