Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Felix Beijmos framtid osäker: "Det är alltid ett alternativ"

Publicerad: 2020-03-30 21:16 Utlandsproffs

Werder Bremens utlånade ytterback Felix Beijmo hymlar inte om att hans framtid är osäker. Han utesluter dock inte Allsvenskan.

Malmö FF lånade högerbacken Felix Beijmo, 22, i höstas. Men det blev ingen fortsättning inför den här säsongen.

Istället lånade Werder Bremen ut svensken till Greuther Fürth i tyska andraligan.

Beijmo har dock inte hunnit spela särskilt mycket eftersom ligan nu är pausad på grund av coronaviruset.

– Det är verkligen en speciell situation och framför allt för mig som bara är här på lån i några månader. Då vill man bara att allt ska flyta på, att man kommer in bra i laget och sådär. Det är inte optimalt för mig som det är nu med att vara på lån, samtidigt som det är ett avbrott, men jag hann i varje fall med ett par matcher innan avbrottet. De hoppas väl på att spela klart och då har jag nio matcher kvar som vore väldigt bra för mig, säger han till Fotbollskanalen

Beijmo är så här långt nöjd med tiden i Greuther Fürth.

– Jag tycker att jag har kommit in i den tyska fotbollen, livet och språket rätt bra. Det här var en av de mest prioriterade marknaderna när jag skulle hitta en ny utlåning och därmed blev det en väldigt bra lösning, samtidigt som Greuther Fürth även spelar en väldigt fin fotboll, som passar mig bra och som är passningsorienterad med omställningar. Jag har kommit till ett bra ställe och jag hoppas att vi kan spela klart säsongen, säger han till Fotbollskanalen.

Vad som händer till nästa säsong är i dagsläget oklart. Det kan bli en permanent flytt från Bremen.

– Ja, det kan absolut ske. Det kan vara ett permanent klubbyte eller ett längre lån, samtidigt som jag skulle bli väldigt glad om Werder Bremen skulle vilja satsa på mig. Jag har två år kvar där och jag får prata med dem i sommar. Man får förhålla sig till vad båda parter säger, säger 22-åringen till Fotbollskanalen.

Beijmo utesluter inte en allsvensk återkomst, men föredrar att stanna utomlands.

– Just nu är jag utomlands och jag trivs bra här. Jag har kommit in i Tyskland nu och börjat lära mig språket. Jag har två sejourer i Sverige och har spelat i två av Sveriges största  klubbar och presterat på båda ställena. Jag har en väldigt god relation till både Djurgården och Malmö som jag spelat i och svensk fotboll är på uppgång med många bra spelare, så det är alltid ett alternativ, säger han till Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com