Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Andreas Granqvist öppnar för att avstå lön

Publicerad: 2020-03-30 12:44 Allsvenskan

Helsingborgs IF räknar med att backa 17 miljoner i år och riskerar att mista sin elitlicens. Nu öppnar Andreas Granqvist för att spela utan lön.

Tidigare under dagen berättade Krister Azelius att han fruktar för att Helsingborgs IF kan gå omkull på grund av de ekonomiska effekterna som coronakrisen medfört.

– Vi kommer att gå 17 miljoner kronor back. Ett negativt resultat på 17 miljoner innebär att vårt egna kapital är nere på minst 15 miljoner. Det innebär inte att elitlicensen är i fara. Det innebär att elitlicensen är rökt. Och att klubbens existens är i stor fara, sa ordföranden till Kvällsposten.

HIF:s lagkapten Andreas Granqvist är väl medveten om allvaret.

– Vi fick de siffrorna i dag. Det var ganska väntat med tanke på situationen som uppstått. Det är inte bara vi som har problem utan många andra har redan permitterat eller sagt att de ska permittera, säger Granqvist till Kvällsposten och fortsätter:

– Många klubbar går på knäna och väntar på besked från olika håll om vilken hjälp man kan få. Nu var en av de första föreningarna som gick ut och nämnde siffror och visade hur det som händer satt oss i den här situationen. Det gäller att hitta lösningar och jobba på dem.

Landslagsbacken har tidigare spelat för HIF utan lön. Han kan tänka sig att göra det igen.

– Jag kommer att göra det som krävs för att föreningen ska må bra. Så vi får se, den dialogen kommer jag att ha med styrelsen och med Joel (Sandborg, klubbdirektören), säger "Granen" till Kvällsposten.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com