Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Sirius sportchef: "Det är en utmaning"

Publicerad: 2020-03-30 11:46 Allsvenskan

Coronakrisen påverkar alla klubbar ekonomiskt. IK Sirius sportchef Ola Andersson berättar nu om konsekvenserna.

Många allsvenska klubbar har redan beslutat att korttidspermitterat alla sina anställda, inklusive sina spelare, som följd av coronavirusets ekonomiska inverkan.

I en intervju med klubbens officiella hemsida berättar Ola Andersson hur coronakrisen påverkar IK Sirius sportsligt.

– Naturligtvis en hel del. Som för alla andra runt om i världen blir allt upp och ner. Det stora jobbet från november till nu med att sätta ledarorganisationen och spelartruppen var i stort sett klart. Nu var det meningen att börja tänka strategiskt framåt, allt vad gäller förutsättningar för laget/klubben på längre sikt, hemvist, arena och sådant – till hur truppen ska formeras efter sommarens fönster och till nästa säsong, säger sportchefen. 

– Det får ligga på is ett tag. Nu gäller det att hantera den nuvarande situationen, att rodda om i verksamheten och anpassa sig i virustider. Det är en utmaning för mig och alla andra sportchefer, fortsätter Andersson.

I dag flyttar Sirius in på nya Studenternas permanent.

– Klart positivt men lite blandade känslor. Naturligtvis är vi jätteglada att komma till Studan med verksamheten. Men det ligger en filt av oro av hela situationen. Vi kommer starta upp med att inte byta om på Studan. Spelarna byter om hemma och kommer dit för att träna, ej nyttja själva hemvisten alltså. Vi undviker att träffas i stängda utrymmen enligt direktiven, säger Andersson.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com