Foto: Sergio Perez/Bildbyrån

"Mystiske" mannen bakom Real Madrids värvningar

Publicerad: 2020-03-29 12:50 Spanien

Real Madrid har på senare år varit aktiva på den brasilianska marknaden. Juni Calafat pekas ut som förgrundsfiguren bakom värvningarna.

2013 lämnade Neymar, 28, Brasilien och Santos för att fortsätta karriären i Barcelona.

Real Madrids president Florentino Pérez hade fått nobben och han svor att aldrig igen låta en brasiliansk talang glida ur händerna på honom.

De senaste åren är det "Marängerna" som med sina värvningar av Vinicius Junior, Rodrygo och Reinier Jesus vunnit dragkamper om de största talangerna.

Vem som ligger bakom de framgångsrika värvningarna? Enligt The Athletic är det en man vid namnet Jose Antonio Calafat de Souza, mer känd som Juni Calafat.

– Juni är annorlunda jämfört med de andra klubbarnas representanter, säger Rodrygos agent Nick Arcuri till The Ahletic enligt Expressen.

Calafat beskrivs som "mystisk" och har en bakgrund som fotbollsjournalist, men det var hans förmåga att lokalisera talanger och bygga relationer som ledde till en central roll i rekryteringarna.

– Han vet hur man bygger relationer. Han är väldigt professionell och respektfull. Han letar inte efter genvägar, säger Flamengos tidigare sportchef Rodrigo Caetano.

Calafat ligger även bakom värvningen av Martin Ödegaard, som för närvarande är utlånad till Real Sociedad.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com