Foto: John Sibley/Bildbyrån

Arteta: "Babangida var bäst i världen som 15-åring - borde blivit en stjärna"

Publicerad: 2020-03-28 12:53 Övriga Europa

Arsenals tränare Mikel Arteta talar ut om sin tidigare lagkamrat Haruna Babangida - som spåddes en lysande framtid, men fick en medioker karriär.

Haruna Babangida var en av världens absolut största talanger när han kom fram i Barcelonas akademi La Masia.

Som tonåring trodde de flesta att den nigerianske ytteranfallaren skulle utvecklas till en världsstjärna. Men så blev det inte.

Mikel Arteta, i dag tränare i Arsenal, var en av hans tidigare lagkamrater i Barcelona.

– Vi hade Pepe Reina, Victor Valdes, Andres Iniesta och Carles Puyol. Men jag minns den här killen som hette Haruna Babangida, wow, säger han till The Athletic enligt SportExpressen och fortsätter: 

– Som 15-åring var han den bästa spelaren i världen, jag kan inte ens beskriva hur talangfull han var. Han hamnade i Grekland och på Cypern. Han borde ha blivit en stjärna.

Babangida avslutade karriären sommaren 2015. Hans sista klubb blev Mosta FC på Malta. I dag är han 37 år gammal.

– Jag förstår varför Arteta säger som han gör, och låt mig säga så här, om du hade haft möjligheten att intervjua de andra spelarna som jag spelade med då, så hade alla sagt samma sak. Det är hundra procent sant, säger Babangida själv till The Athletic.

Babangida menar att dåvarande tränare i Barcelona, Louis van Gaal, var väldigt tuff och strikt. Och att det var till hans nackdel då holländaren inte gillade spelare som dribblade för mycket.

Babangida hymlar inte om att han var övertygad om en framtid i Barcelona och menar att med andra tränare så hade det kunnat gå en annan väg.

– Jag trodde alltid att jag skulle bli en Barcelonaspelare, alla pratade om mig men den ordentliga chansen kom aldrig. Folk har alltid sagt till mig att jag hade otur, för varje säsong var jag den bästa spelaren i Barça B. Men jag fick aldrig chansen, säger han till The Athletic enligt SportExpressen och fortsätter.

– Jag hade velat höra från någon av tränarna varför det blev så, för ingen har någonsin pratat med mig om det. Jag tror att det hade kunnat vara annorlunda med en annan tränare, hundra procent. Hade det varit Pep Guardiola eller Luis Enrique, helt klart. Man behöver någon som tror på en och som litar på en.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com