Foto: Bildbyrån

Bayern München bemöter ryktet - och talar ut transfermarknaden

Publicerad: 2020-03-28 12:35 Övriga Europa

Bayern Münchens vd Karl-Heinz Rummenigge viftar bort en bytesaffär mellan David Alaba och Leroy Sané och talar ut om marknaden i helhet.

Bild rapporterade i dagarna att Bayern München och Manchester City haft positiva samtal om att byta David Alaba mot Leroy Sané.

Alaba ska dock ha tackat nej till en Premier League-flytt då han helst till vill La Liga. 

Bayern Münchens vd Karl-Heinz Rummenigge förnekar dock att en sådan bytesaffär varit på tapeten.

– Som jag har hört cirkulerar rykten om att vi skulle vilja ge David Alaba till Manchester City i utbyte mot Leroy Sané. Jag säger mycket tydligt: det här är Bröderna Grimms sagor och har inget att göra med verkligheten, säger han till TZ.

– Jag skulle vilja säga mycket tydligt att detta inte är ett alternativ för Bayern över huvudtaget, vi är inte i basaren, fortsätter Rummenigge.

Förutom Alaba sitter även Manuel Neuer, Thiago Alcantara och Thomas Müller på kontrakt som löper ut 2021.

– Jag vill betona att vi för närvarande bara pratar med spelare vars kontrakt går ut 2021. Så med Manuel Neuer, Thomas Müller, Thiago, David Alaba och så vidare. De har alla gjort mycket för FC Bayern, det måste beaktas, säger Rummenigge.

Den tyska giganten betonar slutligen att de ligger väldigt lågt på transfermarknaden just nu - som följd av coronakrisen.

– Ingen vet idag exakt hur krisen med coronaviruset kommer att påverka fotbollen under de kommande veckorna och månaderna. Därför har vi satt ämnet för nyförvärv på is, säger Rummenigge och fortsätter:

– Men jag kan redan förutse en sak idag: både övergångssummorna och lönerna kommer nu att kontrolleras igen av alla klubbar i hela Europa. Utbud och efterfrågan kommer att reglera och justera marknaden.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com