Foto: Albert Gea/Bildbyrån

Carragher: "Ronaldo har nog bytt ligor på grund av Messi"

Publicerad: 2020-03-27 15:53 England

Jamie Carragher menar att Cristiano Ronaldo bland annat skiftat ligor för att överglänsa Lionel Messi.

Under en längre period har Lionel Messi och Cristiano Ronaldo tampats med varandra.

De båda superstjärnorna betraktas vara en nivå över alla andra spelare i världen.

En som uttalar sig om varför han håller Messi högre är Jamie Carragher, som menar att Ronaldo velat göra en poäng när han bytt från ena ligan till den andra.

– Jag tror att det är därför han har flyttat runt, för han vet nog att han alltid betraktats som snäppet under Messi. På det sättet är Ronaldo ganska smart. Han kan säga att han vunnit ligan i alla dessa länder, blivit skyttekung överallt och att han har fler strängar på sin lyra, säger Carragher till CaughtOffside och fortsätter:

– Jag tror att han dessutom, via detta, gör raka motsatsen till vad Messi gör, för att måla upp sig själv som lite annorlunda. Men för min del ser jag inte spelare som Franco Baresi och Paolo Maldini som sämre spelare för att de aldrig lämnade Milan. Detsamma gäller  Messi. Varför skulle han lämna Barcelona?

Messi har på senare tid ryktats bort, men Carragher bara skakar på huvudet.

– Det är bara dumt. Fullständigt galet. Han är i en toppklubb och är den bäste där. Han är Europas bäste spelare. De bästa kliver fram mot de bästa vid de största tillfällena och det är vad han gör. Jag respekterar det Ronaldo har gjort, men detta är inget man kan kritisera Messi för (att han inte byter lag).

Daniel Karlsson
daniel@fotbolltransfers.com