Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

SvFF:s besked om Ettan och övriga förbundsserier

Publicerad: 2020-03-25 11:35 Övriga Sverige


Ettan södra och norra skjuts upp, liksom övriga förbundsserier (division 2 och 3). Det bekräftar Svenska Fotbollförbundet.

Ettanfotboll har tidigare meddelat att samtliga klubbar i tredjeligan vill skjuta upp seriestarten till mitten/slutet av maj.

Nu meddelar Svenska Fotbollförbundet på sin officiella hemsida att så blir fallet.

"Ettan spelas med start den 21 maj, men seriestart senareläggs ytterligare om samhällsläget förvärras. Det är viktigt att betona att detta är baserat på ett unisont önskemål från föreningarna och dess intresseorganisation Ettanfotboll och är en utgångspunkt för att de ska kunna planera sin verksamhet. Om samhällsutvecklingen och myndighetsdirektiv inte möjliggör en seriestart vid Kristi Himmelfärdshelgen, kommer beslutet att omprövas", skriver SvFF.

Seriestart för division 2 och division 3 senareläggs också. Tanken är att de ska starta i mitten av juni och görs om till enkelserier.

"Detaljfrågor kring exakt seriestart och spelordning återkommer till föreningarna i inledningen av april. Beslutet att genomföra dessa serienivåer som enkelserier tas som en sista utväg utifrån myndigheternas prognoser för kring smittspridningen under april/maj och för att inte tvinga föreningarna att med förskjuten seriestart spela oavbrutet varje helg under sommar och höst", skriver SvFF.

Kvalet upp till Ettan görs också om.

"Kvalformatet mellan Ettan och division 2 (herrar) förändras på så sätt att lag 13 i Ettan Södra och Ettan Norra möts i dubbelmöten om en plats i Ettan 2021, och de sex tvåorna i division 2 herrar gör upp om en plats i Ettan 2021. Ändringen görs för att skapa sportsliga förutsättningar för de deltagande lagen", skriver SvFF.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com