Foto: Pelle Börjesson/Bildbyrån

Dalkurd har presenterat sex spelare - mitt i coronakrisen

Publicerad: 2020-03-24 22:32 Superettan

Flera svenska klubbar korttidspermitterar sina spelare och bromsar på transfermarknaden. Men Dalkurd FF har värvat friskt.

Sedan den 16 mars har Dalkurd FF kontrakterat Kadir Hodzic, John Stenberg, Haron Ahmed ZubairFarhan Shakor Tawfeeq, Henry Offia och Arash Motaraghebjafarpour.

I en intervju med Fotbollskanalen förklarar klubbens vd Memo Meral agerandet, när andra klubbar försöker spara in på grund av coronakrisen.

– Det är av olika anledningar. Några av dem blev klara för en månad sedan, men hade inte presenterats. Sedan har det varit på gång att Dillan Ismail (gått till Umeå) ska lämna oss, därav har jag inte tillåtit sportchefen (Gazmend Bahtiri) att värva förrän Dillan lämnade. Nu gjorde han det och då värvade vi Kadir Hodzic och John Stenberg. Nu vet inte ni vad Dillian kostade, men jag vet att det går jämnt upp. Det enda som sticker över budget lite grand är Henry Offia. Det godkände jag, för att jag, tränaren (Paul Olsson) och sportchefen tror på honom, säger han till Fotbollskanalen.

– Sedan hoppas vi så klart att det här lägger sig. Men jag tror, utan att skoja, att vi har bland de tre, fyra lägsta sportsliga budgeterna i superettan. Vi har verkligen hållit i pengarna. Jag tycker det är kul, men ändå tråkigt, att vi kan presentera spelare. Det låter som att vi har massor med pengar, men så är det inte. Vi är i en värre sits än många andra. Jag hoppas och tror att det här kommer att lägga sig och att fotbollen och allt annat återgår till det vanliga.

Memo Meral har dock full förståelse för att folk reagerar på deras värvningar.

– Ja, det är självklart. Jag har en kompis som sa: "Vad håller ni på med? Har ni hittat pengar?". Nej, det har vi inte. Vissa kontrakt är kortare, andra längre. Vissa är smått avlönade. Vi har satt en budget och vi försöker hålla den. Vi är lite över budget, men det har jag godkänt. Jag tror i slutändan att folk kommer och tittar på matcherna och det genererar pengar, säger han till Fotbollskanalen.

Förra säsongen var Dalkurd en dag från att gå i konkurs. Klubbens vd betonar att den ekonomiska situationen är mycket bättre nu än då.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com