Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

ÖFK-spelare redo att sänka lönen

Publicerad: 2020-03-24 20:47 Allsvenskan

Spelarna i AIK, Häcken och Elfsborg har vidtagit åtgärder för att underlätta ekonomin. Östersund kan göra likadant.

Aly Keita, ny lagkapten i Östersunds FK, berättar att han är villig att sänka sin lön för att hjälpa klubben i denna ekonomiskt svåra situation.

– Det är ett ansvar som jag gärna tar och jag förstår Elfsborg och de som tar ett sådant ansvar. Det är en tuff tid för alla klubbar just nu, så vi måste också hitta ett sätt att bidra till att klubben kan leva. Det är en klubb som jag själv älskar och som man vill se ska överleva, och det kommer vi göra, säger han till Östersunds-Posten.

Keita tror att ÖFK kan följa AIK:s exempel.

– Om vi behöver gå ner i lön eller vad det nu är, så är det inga problem för mig och jag tror inte det är det för någon annan i laget heller. Men jag kan egentligen bara prata för mig själv, säger han till ÖP.

Rewan Amin kan också tänka sig att sänka sin lön i ÖFK.

– Självklart. Först och främst är det viktigaste att vi har en klubb. Jag skulle inte ha några problem med det, säger han till ÖP.

ÖFK:s vd Lennart Ivarsson välkomnar spelarnas inställning. Planen är dock att korttidspermittera all personal i klubben. 

– Inom den här korttidspermitteringen så går ju spelarna ner i lön i samband med det. Jag tänker bara att om de ställer sig positiva till det så gör det det åtminstone enklare för er, säger han till ÖP.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com