Foto: Bildbyrån

Luka Jovic i blåsväder - placeras i Chelsea och Tottenham

Publicerad: 2020-03-21 11:54 Spanien

Real Madrids anfallare Luka Jovic ber om ursäkt för att ha brutit mot sin isolering. Samtidigt placeras han i Premier League.

I dagarna reste Luka Jovic, 22, till hemlandet Serbien. Lagen är dock tydlig: vid inresa krävs det 28 dagars karantän på grund av coronaviurset.

Den serbiske landslagsanfallaren bröt mot lagen och har hotats med fängelse.

Landets president och premiärminister har gått till hårda angrepp mot Jovic - som inledningsvis förnekat överträdelser.

Men nu medger Jovic att han brutit mot isoleringen och ber om ursäkt.

– Jag bröt isoleringen eftersom jag inte var medveten om reglerna. Jag vet att det är svårt att tro, men det är sant. I det land där jag kommer från och till och med i Italien, så långt vi kan se på internet, kan alla i karantän komma ut och kasta sopor en gång om dagen, åka till ett apotek eller en butik, säger 22-åringen till AS.

– Jag trodde att samma regler gällde här. Det är mitt fel att inte ha gjort bättre research, men jag tycker att det är viktigt att de förklarar förhållandena korrekt, särskilt för människor som kommer från utlandet. Min avsikt var inte att beskylla myndigheterna för min okunnighet, jag var medveten om att jag isolerade mig, för det finns ett dokument som bevisar det. Min okunnighet var att jag inte visste hur jag skulle bete mig i isolering. Återigen betonar jag att det var på grund av de förhållanden jag kom från. Naturligtvis är jag redo att ta konsekvenserna av mina handlingar.

Jovic, som inte fått mycket speltid i Real Madrid, har tidigare kopplats ihop med en flytt till italienska Napoli.

Nu skriver Daily Mirror att att engelska klubbar som Chelsea och Tottenham kommer erbjudas möjligheten att värva Jovic i sommar.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com