Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

IFK Norrköping om situationen: "I dagsläget har transfersidan stannat"

Publicerad: 2020-03-17 09:36 Allsvenskan

IFK Norrköpings klubbdirektör Jens Magnusson betonar att de är försiktiga på transfermarknaden just nu.

Djurgårdens IF har tidigare förklarat att de avvaktar med värvningar med tanke på coronakrisen och oklarheten kring den allsvenska starten.

BK Häcken har dock förklarat att marknaden nu kan öppna sig, att spelare från större ligor oväntat kan bli tillgängliga.

I en intervju med Fotbollskanalen förklarar IFK Norrköping sin syn på transfermarknaden.

– Jag vet att det är en fråga som diskuteras och som SvFF har lyft upp om att eventuellt förlänga transferfönstret och så vidare. I dagsläget har transfersidan stannat, precis som många andra verksamheter, men vi har inte tagit beslut om något rekryteringsstopp eller liknande. Det är en fråga som lever hos oss och sedan tror jag att det är för oss, som för många andra klubbar, att man väntar på att det ska fattas ett datum för när allsvenskan är tänkt att komma igång och spelas, säger Jens Magnusson till Fotbollskanalen.

– Uefa har möte imorgon tisdag och de beslut som fattas där har en stark bäring på allsvenskan och den planeringen när tanken är att det ska dra igång. Vi, precis som de flesta klubbarna, är försiktiga i det här läget och när det är en så stor osäkerhet som finns, både i världen och i fotbollen, fortsätter klubbdirektören.

Norrköping betonar dock att coronaviruset påverkar klubbens ekonomi.

– Det är klart att det har en stor påverkan på ekonomin. Vi exponeras lite extra, då vi äger och förvaltar vår arena, samtidigt som vi även driver flera verksamheter i arenan i bolagsform. Det är exempelvis konferens- och restauranganläggning, men även en friskvårdsanläggning. Alla de verksamheterna påverkas kraftigt av den senaste tidens utveckling gällande coronaviruset, säger Magnusson till Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com