Foto: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån

Officiellt: Erik Israelsson klar för Kalmar FF

Publicerad: 2020-03-16 18:12 Allsvenskan

Erik Israelsson lämnar norska Vålerenga. Mittfältaren har skrivit på för allsvenska Kalmar FF.

Kalmar FF meddelar på sin officiella hemsida att Erik Israelsson, 31, återvänder till klubben.

Mittfältaren ansluter från Vålerenga, men blir spelklar först den 1 augusti. Hans kontrakt i Norge löper då ut.

– Det är mycket nostalgi och det kändes jättebra att komma in i omklädningsrummet. Bara positiva minnen som dyker upp och något jag längtat efter, säger Israelsson till hemsidan och fortsätter: 

– Samtidigt känns det skönt att allt är klart och att få komma hem. Jag har alltid haft en önskan att en dag få komma hem till Kalmar FF från att jag lämnade. Nu känner jag mig väldigt glad och tacksam över att det gick vägen.

Israelsson förklarar varför valet föll på Kalmar.

– Det sociala är en stor anledning till beslutet. Men jag känner också att jag vill representera Kalmar FF och vara med på den här resan. Kalmar FF håller på att bygga en ny identitet med hårt jobb och mycket lokalt. Det känns väldigt spännande och jag ser fram emot att få vara en del av det, säger han.

Sportchefen Jörgen Petersson är givetvis nöjd med värvningen.

– När vi utvärderat truppen ser vi behovet att över tid ha spelare med en bakgrund och erfarenhet, både på och utanför fotbollsplanen, som kan bidra till utvecklingen av våra unga spelare. Kulturbärare med rätt egenskaper är guld värda och i Erik känner vi att han, både som fotbollsspelare och som en ledande personlighet i truppen, kommer att tillföra det vi söker, säger han. 

– Att sedan Erik dessutom på alla sätt så tydligt visat att han vill vara här och vara en del av Kalmar FF:s framtid stärker vår känsla än mer. Att få hit honom redan i höst är en bonus och hade inte varit en möjlighet för oss utan Eriks stora vilja att komma till Kalmar FF. Likt Svante Ingelsson hade han ekonomiskt sett kunnat göra helt andra val, fortsätter sportchefen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com