Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Traustason om skillnaderna mellan Tomasson och Rösler

Publicerad: 2020-03-16 09:33 Allsvenskan

Malmö FF har ersatt Uwe Rösler med Jon Dahl Tomasson. Nu uttalar sig Arnór Traustason om tränarbytet.

Uwe Rösler gjorde stor succé med Malmö FF i Europaspelet, men lyckades inte ta SM-guld.

Nu har den allsvenska storklubben gjort en nystart med tidigare danske landslagsstjärnan Jon Dahl Tomasson.

podcasten Lundh på Fotbollskanalen talar Arnór Traustason ut om tränarbytet i MFF.

– Han (Tomasson) har en annorlunda spelidé än Uwe. Det är mer tiki-taka och levande fotboll. Jag tror att det funkar jättebra för våra spelare. Det hjälper oss, jag anpassar mig bra i en sådan spelidé, och flera andra. Vi kommer vara farliga, säger islänningen.

Traustason medger att Rösler ibland kunde vara för hård mot unga spelare.

– Ibland var det för hårt. Men han hade den tränaridén, att det är hård mentalitet, inget gnäll och allt ska vara på topp. Vissa spelares ryggar böjs lite, deras självförtroende sänks när någon skäller på dem konstant. Så klart blir det irriterande. Men man kan också lära sig många saker av honom. Att göra sitt bästa i varje situation i varje träning och match. Sedan kan man lära sig saker som går in genom ena örat och ut genom andra, säger han i podcasten Lundh på Fotbollskanalen.

Traustason hymlar inte om att han själv fick ett par utskällningar av Rösler och betonar att ledarstilen är gammalmodig.

– Ja. Det är lite gammalt. Men det finns fortfarande i fotbollen. När en sådan tränare kommer måste vi anpassa oss till honom. Du måste lära dig att ta det positiva, även om han säger det på ett negativt sätt, du måste ta det och göra det lite bättre. Men gnäller han och skriker på dig kan du låta det gå in genom ena örat och ut genom andra. Men ta det lite senare, efter träningen, och tänk på vad han sade, säger han i podcasten Lundh på Fotbollskanalen.

Islänningen känner att hans spelstil passar in bättre i Tomassons filosofi.

– Min stil som fotbollsspelare är att driva med bollen och ställa frågor till andra laget, vad de ska göra när jag gör en grej och försöka hitta mina lagkamrater. Även om jag tycker att jag spelade ganska bra i den roll som Uwe satte mig i förra året kommer den här rollen också passa mig bra. Jag har lite av en fri roll där jag kan göra lite vad jag vill där uppe. Det gillar jag, att gå runt hela planen och försöka vara en man mer, säger han i podcasten Lundh på Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com