Foto: Sebastian Lamotte/Bildbyrån

Syrianska rasar över serien: "Man blir traumatiserad"

Publicerad: 2020-03-13 16:53 Övriga Sverige

Syrianska FC har tvångsnedflyttats till division 2 Östra Götaland – något klubben knappast är nöjd med.

I går kom beskedet att Syrianska FC tvångsdegraderas – och i dag att man hamnar i division 2 Östra Götaland.

Det innebär att Södertäljeklubben ställs mot sex lag från Skåne och att närmsta bortamatch är i Huskvarna, ungefär 30 mil bort.

För LT-sporten berättar klubbens talesperson Ghayath Moro hur tankarna går.

– Jag förstår inte vad de håller på med. Det måste vara fullständigt korkat. Det är tre bestraffningar. Först är det skattetillägg, sedan att åka ur serien och sedan att hamna i Östra Götaland. Man blir traumatiserad av det här, säger han.

På LT-sportens fråga om känslan är att förbundet ”jävlas med” Syrianska svarar Moro så här:

– Ja, ja, absolut. Det tycker vi. Har de förberett sig med att fatta det här beslutet måste de ta tag i det. Det är deras jobb. De kan inte bara placera oss i stället för ett lag som tackade ja till platsen i Ettan. De vill göra det lätt för sig. De vill inte anstränga sig för att ändra placering eller byta.

Ordförande Isa Gursac medger att SFC inte klarar av att spela i den serien.

– Nej, det gör vi inte. Förbundet får betala eller så får de lösa det på något annat sätt. Det är orättvist också. Varför ska vi utsätta våra spelare för de resorna? Vi har unga spelare som går i skolan. De (förbundet) måste rätta till det här misstaget så fort som möjligt. Det är inte sportsligt för fem öre, säger han till LT-sporten.

Anna Lögdberg, tävlingschef på SvFF, är diplomatisk i sitt svar.

– När det gäller det här ärendet fick vi beslutet från Riksidrottsnämnden i går. All vår vakna tid handlar om att ta hand om kommande dagar, så där skulle jag vilja att du återkommer i början av nästa vecka, säger hon till LT-sporten.

Daniel Karlsson
daniel@fotbolltransfers.com