Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

LISTA: Här är 9 klubbar som Zlatan Ibrahimovic kan hamna i

Publicerad: 2020-03-13 19:15 Utlandsproffs

Sejouren i Milan kan redan vara över. Här listar vi nio klubbar som kan bli Zlatan Ibrahimovics nästa.

Zlatan Ibrahimovic, 38, har varit tongivande i Milan sedan återkomsten i vintras.

Efter den senaste tidens turbulens i klubben kan dock den svenske stjärnan lämna.

Fotbolltransfers.com listar nio alternativa vägar nästa säsong, baserade på en tregradig skala i form av hög, medel och låg sannolikhet.

Napoli
Sannolikhet: Hög
Kommentar: Ryktena som placerar honom i Neapel dör aldrig riktigt ut, och visst kittlar det nog för Zlatan att avsluta på Diego Maradonas heliga mark, kanske även i form av Champions League-spel. Laget tränas dessutom av tidigare lagkamraten Gennaro Gattuso.

Inter
Sannolikhet: Medel
Kommentar: ”Ibra” har aldrig hymlat om att Milano är hans hem och då klubblojalitet inte är hans starka sida kan det mycket väl bli en flytt inom staden – om Inter och Antonio Conte är intresserade.

Monza
Sannolikhet: Medel
Kommentar: Silvio Berlusconi och Adriano Galliani har tagit sin nya klubb i handen och stormar mot Serie B. En värvning av Ibrahimovic vore det perfekta tillskottet såväl som ett styrkebesked. Monza har tidigare bekräftat sitt intresse.

Everton
Sannolikhet: Medel
Kommentar: Tränare Carlo Ancelotti är där, men hur sugen är Zlatan på att flytta till just denna klubb även om England i sig skulle locka? Han har redan lämnat sina Premier League-avtryck i United.

Bologna
Sannolikhet: Medel
Kommentar: Det var mer sannolikt med en flytt dit när Sinisa Mihajlovic ännu gick en kamp mot blodcancern. Därefter har ryktena om Bologna svalnat – men klubben finns i Italien och Zlatan gillar ju Italien.

Hammarby IF
Sannolikhet: Låg
Kommentar: Zlatan och Allsvenskan är en kombination vi förmodligen aldrig får se, men i och med delägarskapet och det faktum att ”Bajen” är på uppgång kan inte den här övergången uteslutas.

Malmö FF
Sannolikhet: Låg
Kommentar: Om Hammarby är osannolikt är detta extremt osannolikt. Ingen har missat turerna kring statyn och MFF-fansens besvikelse. Att Zlatan drar på sig den himmelsblå tröjan efter det finns inte på kartan.

Annan klubb
Sannolikhet: Medel
Kommentar: Man vet aldrig med Ibrahimovic och därför finns chansen att han spelar en säsong i Boca Juniors, Flamengo eller någon mexikansk eller kinesisk klubb – vilket vore ganska underhållande.

Stannar i Milan
Sannolikhet: Hög
Kommentar: Snuddar på ”medel”, men via uteslutningsmetoden får man betrakta en fortsättning i Milan som ett rimligt alternativ – trots direktörer som försvinner och en Zlatan som sägs vara besviken.

Avslutar karriären
Sannolikhet: Hög
Kommentar: Det smärtar att erkänna, men Zlatan fyller 39 i höst och även om fysiken och kvaliteten fortfarande håller kan förra helgens möte med Genoa ha varit hans sista dans.

Daniel Karlsson
daniel@fotbolltransfers.com