Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån

Rasmus Elm avslutar karriären: "Känns väldigt bra"

Publicerad: 2020-03-07 12:24 Allsvenskan

Den tidigare landslagsmittfältaren Rasmus Elm, 31, väljer att lägga skorna på hyllan. Han fortsätter dock som tränare i Kalmar FF.

För två månader sedan berättade Rasmus Elm att han kommer vara spelare och ledare i Kalmar FF. Att han kommer spela vid behov.

Men nu berättar 31-åringen för fotbolldirekt.se att spelarkarriären är över.

– För min del så känns det väldigt bra. Äntligen får jag lyssna på kroppen. Sen om det blir total kris så kanske jag får rycka in, men jag hoppas att det inte ska bli så, säger Elm till fotbolldirekt.se.

Den tidigare landslagsmittfältaren fortsätter i sin roll som assisterande tränare i KFF. Elm utvecklar sitt beslut att lägga skorna på hyllan.

– Sen jag kom hem (till Kalmar) 2015 så har jag försökt återfå någon slags kvalitet och fysik, men egentligen inte känt att det gått fullt ut någon gång. Jag har försökt i fem år att få ihop alla delar men inte lyckats. Och efter allt som hände i fjol, en både mental och fysisk prövning som det blev i slutet, så kände jag att jag inte hade orkat ett år till. Jag hade inte klarat ett år till, varken mentalt eller med kroppen, säger han till fotbolldirekt.se.

– Då var jag beredd att lägga av helt. Jag var nöjd med det jag gjort och jag hade gjort allt jag kunde för att klara av att ta mig tillbaka, och kanske få ett sista äventyr någonstans - som också var ett mål. Men det blev inte så, och då kände jag att jag inte har mer att ge, helt enkelt. Då var jag rätt nöjd med det, fortsätter Elm.

Mittfältaren gjorde fyra mål på 39 A-landskamper för Sverige. Elm representera AZ Alkmaar och CSKA Moskva utomlands.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com