Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Monza kan förnya jakten på Zlatan Ibrahimovic

Publicerad: 2020-03-04 11:15 Utlandsproffs


Zlatan Ibrahimovic kan lämna Milan i sommar på grund av den nya riktningen. Nu placeras han i Monza igen.

Serie C-klubben Monza ägs numera av Silvio Berlusconi - som likt under tiden i Milan låter Adriano Galliani sköta den sportsliga biten.

Galliani bekräftade i december att han försökte värva Zlatan Ibrahimovic till Monza.

– Efter att president Berlusconi gav mig mandatet att göra det skickade jag ett bud till Mino Raiola, sa Galliani till Corriere della Sera och fortsatte:

– Ibras agent föreslog att jag skulle prata direkt med Zlatan. Så jag föreslog ett kontrakt på 2,5 år. Jag sa till honom: "Kom till oss, du kan stanna sex månader i Serie C, nästa säsong är vi i Serie B och om två år är vi i Serie A".

Istället blev det en comeback i Milan. Zlatans framtid i klubben är dock högst osäker. Flera italienska medier rapporterar att svensken kan lämna efter säsongen på grund av den nya riktningen i sommar.

Milan kommer, enligt italienska och tyska medier, att anlita Ralf Rangnick som ny tränare och sportchef, vilket innebär att Zvonimir Boban och Paolo Maldini troligen lämnar.

Det var Boban och Maldini som lockade Zlatan tillbaka till San Siro. Nu skriver Corriere dello Sport att Monza återigen är ute efter 38-åringen, om han lämnar Milan.

Monza leder Serie C överlägset och kommer troligen spela i Serie B nästa säsong. En fördel med en sådan övergång är att Zlatan och hans familj kan fortsätta bo i Milano.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com