Foto: Bildbyrån

Viktor Agardius: "Serie B är ett väldigt starkt skyltfönster för många"

Publicerad: 2020-02-28 10:16 Utlandsproffs

Viktor Agardius har lämnat Kalmar FF för italienska Livorno. Nu talar ytterbacken ut om sin övergång.

Viktor Agardius, 30, valde att inte förlänga med Kalmar FF efter förra säsongen.

I början av den här månaden skrev han på för Livorno i Serie B. Nu talar han ut om sin flytt.

– Livorno hade sett mig på Wyscout eller något och gillade vad de såg. En utländsk agent tog kontakt med mig och sedan blev det klart inom en vecka. När det här dök upp kände jag - trots att de ligger sist - att det här är en utmaning och en bra planka för mig för att gå vidare om jag gör det bra. Jag får visa upp mig och spela i ett annat land med en annan kultur, vilket också är en häftig grej, säger han till Fotbollskanalen.

30-åringen har nu hunnit debutera för sin nya klubb. Agardius kontrakt sträcker sig säsongen ut med option på ett år till. Men om han blir kvar om det blir Serie C nästa säsong är oklart.

– Man har siktat lite på att komma ut och testa och trots att man glidit över på andra sidan 30-sträcket är det roligt att få den här chansen och testa på hur det är. Man känner direkt att det är annorlunda än hemma med olika grejer. De tänker annorlunda och det är helt annat kulturellt, så det är roligt att testa på det, säger Agardius till Fotbollskanalen.

– Serie B är ett väldigt starkt skyltfönster för många, vilket också är en grej att tänka på. Även om det går dåligt får man försöka att visa vad man är för en spelare. Det kan sätta fart på karriären trots att man är 30 år. I Italien tittar de inte så mycket på åldern, mer på kvaliteten och den biten. Jag känner mig heller inte gammal, så det är positivt, fortsätter han.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com