Foto: Matthew Childs/Bildbyrån

Wenger: "City har spenderat stora pengar på försvarare"

Publicerad: 2020-02-27 14:56 England

Manchester City behöver förstärka i backlinjen, men det är lättare sagt än gjort, menar Arsene Wenger.

När Vincent Kompany, 33, lämnade fick Manchester City kritik för att den belgiske mittbacken inte ersattes.

Situationen i backlinjen förvärrades när Aymeric Laporte, 25, tidigt inpå säsongen åkte på en skada.

I Champions League-mötet med Real Madrid fanns Laporte med i startelvan, men haltade av efter 33 minuters spel och ersattes med mittfältaren Fernandinho, 34.

Den tidigare Arsenal-managern Arsene Wenger, numera expertkommentator hos BeIN Sports, menar att duktiga försvarare nu för tiden är sällsynta.

– Jag tycker att City har spenderat stora pengar på försvarare. Om man tittar på de senaste fyra eller fem åren har de spenderat enorma pengar. Det visar att det inte är lätt att hitta försvarare som kan förstärka laget. Alla letar efter försvarare. När jag var i Arsenal sa alla "Du måste hitta försvarare", samtidigt som vi satt där och sa "Det är inte lätt att hitta bra försvarare även om man har pengar.", säger Wenger enligt Daily Mirror.

– De har försvunnit och därför finns det ett jobb att göra där. Om de förlorar Laporte resten av säsongen kommer det bli ett handikapp för dem i Champions League. Premier League är avgjort. Nu måste de ta sig vidare från Champions League och måste självklart vara solida defensivt, fortsätter fransmannen.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com