Foto: Maxim Thore/Bildbyrån

Khalili var nära annan klubb - Zlatan påverkade valet av Hammarby

Publicerad: 2020-02-26 09:48 Allsvenskan

Den turkisk toppklubb var nära att värva Abdul Khalili - som till slut valde Hammarby.

I en intervju med Fotbollskanalen berättar Abdul Khalili att Zlatan Ibrahimovic påverkade hans beslut att skriva på för Hammarby IF.

– Han hade en viss påverkan (på övergången till Hammarby). Han sa vad klubben vill och vad han vill och vilka ambitioner de har. Jag känner att jag delar samma vision. De vill vinna titlar och det vill jag också, precis som att komma ut till Europa. Därför blev det ganska lätt att komma till Hammarby. Om det inte hade känts rätt hade det inte känts rätt, men man lyssnar och lär, säger han till sajten.

Khalili är övertygad om att Zlatan kommer bidra till klubbens utveckling.

– Jag tror att han kan ta klubben till nästa nivå och det vill klubben också. Med Zlatan blir det ännu lättare att komma till den nivån, då han vet hur man ska komma till den nivån, säger han till Fotbollskanalen.

Khalili avslöjar samtidigt att han var nära turkiska toppklubben Sivasspor innan han skrev på för Hammarby.

– Det var ganska nära, det var rättså lockande. De leder ligan och går för guldet, men jag kände att det inte var rätt. Jag ville ha något nytt och ville bort från Turkiet. Det var därför jag bytte därifrån, men det var ganska nära, säger han till Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com