Foto: Bildbyrån

Piqué om Messis framtid och jämförelsen med Maradona

Publicerad: 2020-02-25 10:12 Spanien

Det spekuleras en hel del om Lionel Messis framtid i Barcelona. Nu uttalar sig lagkamraten Gerard Piqué.

Det har varit turbuelt i Barcelona på sistone. Lionel Messi, 32, har bland annat haft en öppen dispyt med sportchefen Eric Abidal.

Det har satt fart på spekulationer om att superstjärnan kan bryta sitt kontrakt med Barcelona och lämna som bosman i sommar. Något han har rätt att göra.

Messi har dock uttryckt att han fortfarande är lycklig i Barcelona. Men lagkamraten Gerard Piqué menar att det alltid finns en risk att argentinaren lämnar.

– Man kan aldrig säga aldrig i fotboll, men jag antar att det är komplicerat, säger mittbacken enligt Goal.com och fortsätter:

– Ni borde fråga honom då han bestämmer sin framtid. Jag skulle vilja att han avslutar sin karriär hos oss. Jag kan inte säga mer.

I kväll tar Napoli emot Barcelona i Champions Leagues åttondelsfinal. Något som givetvis sätter fart på jämförelserna mellan Messi och Diego Maradona på nytt.

– Maradona var en unik spelare i fotbollens historia, han gick igenom Barça och Napoli, han kommer att bli ihågkommen för evigt. Men om ni ber mig att välja mellan Leo och Diego skulle jag säga Messi tack vare hans kontinuitet och magin han producerar dagligen, säger Piqué.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com