Niklas Backman.
Foto: Bildbyrån

Lorentzson, Backman och Maripuu förlänger med AIK

Publicerad: 2011-08-31 15:23 Allsvenskan


AIK meddelar att man förlängt kontraktet med trion Niklas Backman, Martin Lorentzson och Nicklas Maripuu. De två förstnämnda över 2014 och den sistnämnda över 2015.

AIK meddelar på sin officiella hemsida att truon Niklas Backman, Martin Lorentzson och Nicklas Maripuu förlänger sina kontrakt.

– I sportledningens truppbygge är dynamik och balans nyckelord. Det vi tittar på är spelarnas fotbollsegenskaper, personligheter och erfarenheter. Dessa spelare har olikheter, men också en AIK-historik och tillför gemensamt en kontinuitet i truppen som vi önskar. Vi är glada att spelarna visat att de tror på klubben och på vårt sätt att arbeta och ser fram emot att fortsätta utveckla dem, säger sportchefen Jens Andersson.

Niklas Backman värvades från Väsby United inför säsongen 2009 och har nu skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2014.

– Niklas Backman är en av Allsvenskans bästa försvarsspelare, hans personlighet och egenskaper passar inte bara in i AIK utan är även stilbildande för vilka spelartyper och personligheter vi ska leta efter i framtiden, säger tränaren Andreas Alm.

Martin Lorentzson värvades från Assyriska FF inför säsongen 2010 och har också skrivit på över säsongen 2014.

– Martin Lorentzson har utvecklas i takt med att speltiden blivit kontinuerlig och att han nu förlänger avtalet ger oss möjligheter att fortsätta utveckla honom och få ut hela hans potential, säger Alm.

Nicklas Maripuu i sin tur är en egen produkt och har nu skrivit på över säsongen 2015.

– Nicklas Maripuu har alla egenskaper för att bli en framstående A-lagsspelare i AIK, han är idag i skarp konkurrens, men har till sina färdigheter massvis med potential som tränarteamet skall fortsätta utveckla, säger Alm.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com