Foto: Nicklas Elmrin/Bildbyrån

Celik sågar Alm: "Kokar inombords - han är kall som person"

Publicerad: 2020-02-23 15:31 Allsvenskan

BK Häckens tränare Andreas Alm kritiseras återigen av anfallaren Mervan Celik, numera i GAIS.

Sommaren 2017 återvände Mervan Celik till svensk fotboll med BK Häcken som ny klubbadress, men tiden på Hisingen blev inte som han hade förväntat sig.

2019 skrev han på för turkiska Fatih Karagümrük SK och bara sex månader senare var han tillbaka i Sverige, den här gången i GAIS.

I en intervju med Göteborgs-Posten riktar Celik skarp kritik mot tidigare tränaren Andreas Alm.

– Jag var stekhet i cupen förra våren. Jag gjorde fem mål på en och en halv match direkt i början. Jag gjorde fyra mål mot Brage och ett mot Rosengård. Sedan bytte han ut mig i halvtid mot Rosengård, efter det blev det mest bänken. Jag hamnade där utan någon förklaring. Jag blir arg när jag tänker på det. Jag kokar inombords, att man kan behandla en spelare så som han gjorde. En spelare som levererade och gjorde fem mål på en och en halv match, ändå fick jag börja på bänken resten av cupmatcherna, säger 29-åringen till tidningen.

Celik var inte tillfredsställd med Alms svar på frågan om varför han inte fick spela mer.

– Jag frågade honom många gånger om varför jag inte fick spela, men det var inte direkt några känslomässiga svar man fick. Svaren han gav hade han tänkt igenom noga, det var standardsvar som han gav till flera spelare. Det kom inte från hjärtat. Han hade en färdig mall i stället för att se varje situation för sig. Ingen spelares situation är exakt som någon annans, men han hade bara standardsvar, säger han till GP och fortsätter:

– I övrigt pratade vi inte jättemycket. Han är rätt kall som person. Han är inte den som snackar mycket med spelarna. Han vill hålla avstånd.

GAIS ställs mot just Häcken i svenska cupen.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com