Foto: Leon Kuegeler/Bildbyrån

Fjörtoft: "Det finns ingen chans Håland flyttar i sommar"

Publicerad: 2020-02-20 16:39 Övriga Europa

Erling Håland avslöjar att Cristiano Ronaldo är hans förebild. Enligt Jan Åge Fjörtoft blir succémannen kvar i Borussia Dortmund nästa säsong.

Den norske landslagsanfallaren Erling Håland, 19, har tagit Europa med storm den här säsongen.

Efter succén i Red Bull Salzburg blev det en övergång till Borussia Dortmund i januari.

I Tyskland har succén fortsatt. Tidigare i veckan gjorde Håland båda målen när Dortmund slog PSG med 2-1 i Champions Leagues åttondelsfinal (första mötet).

Det ryktas redan om att större klubbar är redo att förnya sitt intresse för Håland. Men någon flytt blir det inte i sommar, enligt Jan Åge Fjörtoft - som numera är expert inom tysk fotboll.

– Det här är en klubb som sålde Dembele till Barcelona för 100 miljoner euro, men jag kan inte se att det händer (med Håland). Jag har inte alla kontraktsdetaljer, han har en klausul på 75 miljoner euro men jag tror inte att den gäller att det första året, så det finns ingen chans (att han säljs i sommar), säger han till talkSPORT.

– Jag tycker att det skulle vara klokt av honom (att stanna). Han är 19 och jag är glad att Erling Håland i dag vaknar upp i Dortmund. Det är bättre att vakna upp i Dortmund än i Manchester, Liverpool, Turin, Barcelona eller Madrid om du är en 19-årig skjutande stjärna, fortsätter Fjörtoft.

Håland själv avslöjar att Cristiano Ronaldo, 35, är hans stora idol.

– Jag skulle älska att träffa honom och säga till honom att jag är en fotbollsspelare tack vare honom. För mig har han alltid varit en förebild, säger 19-åringen till Record.

Enligt flera tyska medier träder Hålands utköpsklausul i kraft sommaren 2021, precis som Fjörtoft uttryckt.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com