Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Anders Lindegaard: "Har tillbaka kärleken till fotboll igen"

Publicerad: 2020-02-20 11:35 Allsvenskan

Helsingborgs danske målvakt Anders Lindegaard, 35, berättar att han fått tillbaka glädjen för fotbollen igen.

Anders Lindegaard skrev på för Helsingborgs IF i somras. Då hade han varit klubblös i nästan två år efter att ha lämnat Burnley.

– Jag tappade lusten att spela fotboll, och livet kom att handla om andra saker än fotboll. Fotboll blev bara ett jobb, men om man ska prestera, leverera och hjälpa sitt lag måste fotboll vara mer än så. Det måste vara en livsstil, det måste vara något man lever efter och gör allting för. Det ska vara livets stora passion. Om du inte brinner för det kommer det inte att bli bra, säger dansken till Fotboll Skåne och fortsätter:

– Jag var trött på fotbollen i England, men visste att jag inte ville lägga av. Jag kände mig fortfarande bra fysiskt. Om jag skulle lägga av vid den tidpunkten visste jag att jag skulle hata fotboll resten av mitt liv. Det skulle vara det jag kom ihåg av fotboll. Det ville jag verkligen inte, för fotbollen har jag gett mig så mycket sedan jag var 4 år gammal. Upplevelser, kamrater, det jag lärt mig om livet, att vara i ett lag, prestera, jobba hårt.

I Helsingborg har målvakten fått det han hoppats på.

– Ja, precis. Det var den viktigaste anledningen till att fortsätta, att få tillbaka kärleken till fotboll igen, säger han till Fotboll Skåne.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com