Jaap Stam.
Foto: Andrew Boyers/Bildbyrån

Stam hyllar Fernandes - hoppas på Maddison i United

Publicerad: 2020-02-20 11:07 England

Bruno Fernandes påminner om Paul Scholes, enligt Jaap Stam - som hoppas att Manchester United värvar James Maddison.

Manchester United värvade den offensiva mittfältaren Bruno Fernandes från Sporting Lissabon förra månaden.

Jaap Stam är imponerad av den portugisiske landslagsmannen - som han anser påminner om Paul Scholes.

– Jag tycker att Fernandes är lite lik Scholesy. Han är alltid ute efter att spela framåt. Han har förmågan att göra poäng. Han har fantastiska frisparkar. Han har fantastiska passningar. Han är alltid ute efter att komma in i vissa områden för att få bollen och vara inflytelserik i spelet, säger han till 888sport.

– Han är inte exakt densamma. Scholesy var lite mer aggressiv utan bollen. Men vad gäller fotbollsintelligens är han lik Paul Scholes, fortsätter holländaren.

Inför sommaren visar Manchester United intresse för Leicester Citys playmaker James Maddison och Aston Villas ytter Jack Grealish. Stam föredrar den förstnämnde.

– Jag gillar verkligen Maddison. Han är en mittfältare som är väldigt bekväm med bollen och han kommer alltid in i vissa positioner där han blir en extra spelare. Han kan gå förbi spelare och göra mål samt skapa möjligheter för andra, säger han.

– Jack Grealish ser jag mer som en ytter som kommer in. För United måste de titta mer på direkta yttrar med fart framåt, istället för en spelare som Grealish, fortsätter Stam.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com