Foto: Albert Gea/Bildbyrån

Messi talar ut om påstådda skandalen och framtiden

Publicerad: 2020-02-19 22:56 Spanien

Den argentinske världsstjärnan Lionel Messi talar ut om senaste tidens turbulens i Barcelona.

I dagarna kom det flera rapporter om en skandal i Barcelona, som involverar Lionel Messi.

Marca uppgav att klubben betalat företaget I3 Ventures, som med sina hundratals konton på sociala medier attackerat flera av klubbens ikoner.

Det rör sig bland annat om Lionel Messi och Gerard Pique samt Xavi, Carles Puyol och Pep Guardiola.

ESPN uppgav i sin tur att Barcelona anlitat I3 Ventures i denna fråga redan 2017 och betalar strax under 1 miljoner euro för det.

Utöver att gå till attack mot ikonerna ska syftet ha varit att försvara presidenten Josep Maria Bartomeu. Barcelona har dock förnekat uppgifterna. Nu uttalar sig Messi om turbulensen.

– Det var verkligen lite överraskande för mig eftersom jag inte var här och jag reste. När jag kom tillbaka lärde jag mig lite om allt. Presidenten berättade för oss samma sak som han sa offentligt - samma sak som han sa på presskonferensen. Vad situationen var, vad som hade hänt och jag kan inte säga mycket mer. Precis som du vet allt han sa, sa han till kaptenerna privat, säger han till Mundo Deportivo.

– Det är konstigt att något sådant händer, men de sa också att det skulle finnas bevis. Vi måste vänta för att se om det är sant eller inte. Vi kan inte säga så mycket och vi kommer att vänta för att se vad som händer med allt detta. Jag tyckte verkligen att det var ett konstigt ämne, fortsätter Messi.

Mitt i allt detta har det ryktats om att Messi, som kan bryta sitt kontrakt i sommar, kan lämna Barcelona efter säsongen.

– Jag älskar Barcelona men jag saknar också Rosario mycket. Detta är mitt hem, jag har tillbringat mer tid här än jag gjorde i Argentina, säger 32-åringen.

– Jag älskar Barcelona, platsen där jag bor i Castelldefels och jag har ett liv som jag gillar mycket, fortsätter Messi.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com