Foto: Leon Kuegeler/Bildbyrån

Håland historisk efter nya showen: "Han är komplett"

Publicerad: 2020-02-19 01:20 Övriga Europa

Erling Håland har gjort tio mål på sina sju första matcher i Champions League. Det har ingen annan gjort tidigare. Nu tokhyllas han av profiler.

Borussia Dortmund slog Paris Saint-Germain med 2-1 hemma i första mötet av Champions Leagues åttondelsfinal.

Inte oväntat var det norske landslagsanfallaren Erling Håland, 19, som gjorde hemmalagets båda mål. Han är dock inte nöjd.

– Jag är glad över att bli matchens spelare, men känner att jag fortfarande kan göra det mycket bättre. Jag måste spela bättre på denna nivå, måste arbeta hårt för att utvecklas, säger 19-åringen enligt Goal.com.

– Resultatet är ganska farligt, eftersom PSG har ett mycket starkt lag och fortfarande kan gå vidare i returen, fortsätter han.

Håland hyllas dock från andra håll. En som är väldigt imponerad av anfallaren, som nu är historisk genom att ha gjort tio mål på sina sju första matcher i Champions League, är Jermaine Jenas.

– Han ser komplett ut som en anfallare. Han har storleken och upprör försvararna med hur stark han är. Han slår bollen så hårt att han inte ger målvakterna en chans, säger han till BT Sport.

– Han gör alla sorters mål. Han har det i sig och man kan inte riktigt lära ut det. Hans statistik är enastående, fortsätter Jennas.

Owen Hargreaves passar också på att hylla Håland.

– Han är alltid vaken. Han är på rätt plats vid rätt tidpunkt. Han må vara 19 men han är en dödlig avslutare. De spelare som de har där (Dortmund) är inte bara unga utan de kommer att bli bäst i världen mycket snart, säger han till BT Sport.

Håland har nu gjort totalt 39 mål på 29 tävlingsmatcher för Red Bull Salzburg och Borussia Dortmund. 

Graeme Souness menar att jättetalangen inte kommit efter sin pappa, tidigare Premier League-spelaren Alf-Inge Håland.

– Han är väldigt snabb. Han har det där sjätte sinnet som alla de bästa anfallarna har. Han är på rätt plats vid rätt tidpunkt. Han ser ut att vara snabbare än någon annan, han är större än alla. Han har en stor chans att bli en toppman, eller hur? Hans mamma måste ha varit en bra spelare eftersom hans pappa var en arbetsmyra, säger han till Virgin Media.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com