Foto: Liverpools hemsida.

Officiellt: Sebastian Coates klar för Liverpool

Publicerad: 2011-08-31 00:55 England


Liverpool bekräftar nu att den uruguayanske mittbacken Sebastian Coates är klar för klubben. Han genomgick sin läkarundersökning och fick sitt arbetstillstånd beviljat under tisdagen.

Liverpool meddelar på sin officiella hemsida att Sebastian Coates, 20, skriver på ett långtidskontrakt med klubben. Han ansluter från Nacional.

– Han är en central försvarare som kan spela på båda sidor trots att han är högerfotad. Han har en fantastisk fysisk närvaro, han är väldigt bra i luften offensivt och defensivt, han är väldigt bra i en-mot-en och väldigt bra på att lösa saker i sin egen box, säger sportchefen Damien Comolli.

– Han har mentaliteten som uruguayanska spelare som alla kan se i Luis Suarez: han ger aldrig upp, alltid hängiven och är inte rädd för någon utmaning vare sig i luften eller på marken. Han har också egenskapen att spela bakifrån, vilket är nödvändigt när man spelar för Liverpool FC, fortsätter han.

Sebastian Coates erkänner att landslagskollegan Luis Suarez bidrog till hans val av Liverpool.

– Luis berättade mycket om Liverpool för mig - men om fansen mer än något annat. Han berättade hur passionerade de är för klubben och hur stödjande de är. Jag såg det själv i lördags när fansen verkligen stod bakom sitt lag mot Bolton och det var härligt att se, säger Coates.

– Luis berättade också om klubbens historia och traditioner och nu är jag väldigt glad och ser fram emot att vara här för jag har lämnat en fantastisk klubb i Nacional för en annan med fantastisk historia, fortsätter han.

Enligt brittisk media betalar Liverpool omkring 70 miljoner kronor.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com