Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Patric Jildefalk hoppas på sikt bli huvudtränare i AIK

Publicerad: 2020-02-14 12:07 Allsvenskan

AIK:s assisterande tränare Patric Jildefalk hoppas en dag kunna axla rollen som huvudtränare.

Patric Jildefalk, 33, har haft flera olika roller i AIK. Han har tränat pojklag, U21-laget och damlaget.

Nu är han assisterande tränare till Rikard Norling. I framtiden hoppas Jildefalk att han finns med i diskussionerna om att bli huvudtränare i AIK.

– Det räknar jag med. Jag har varit i klubben så länge, jag kan klubben väldigt bra och därför skulle jag själv tycka det var konstigt om man inte fanns med. Man litar ju på Björn (Wessttröm) och att en styrelse tar ett beslut de tycker är det bästa för AIK. Skulle de inte tycka att jag är det så kommer de att ta det beslutet. Man får hantera det när det dyker upp, men det är inte så att jag inte har tänkt på det, säger 33-åringen till Fotbollskanalen.

Jildefalk förklarar hur hans filosofi ser ut.

– Jag tror på att man ska ha bollen inom laget, men samtidigt så lärde jag mig både under 2017 och 2018 att man inte behöver ha bollen hela tiden och att man ändå kan vinna allsvenskan. Det är hela tiden brottningsmatchen däremellan, vad man vill lägga tid på, att vara skicklig i sitt försvarsspel men samtidigt ställa sig frågan: Vad är kul att titta på? Det är anfallsspelet. Man bli ju trendnördig, jag menar Liverpool. Det är ju helt fantastiskt att sitta och titta på, säger han till Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com