Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Noah Alexandersson: "Hoppas etablera mig i Allsvenskan"

Publicerad: 2020-02-13 14:48 Allsvenskan

Unge Noah Alexandersson resonerar kring kommande säsong i Allsvenskan och hans egen framtid.

Noah Alexandersson, 18, är född i september 2001 och har kontrakt med IFK Göteborg över 2020.

Mittfältaren är son till gamle landslagsmannen och ”Blåvitt”-stjärnan Niclas Alexandersson och i en intervju med Fotbollskanalen berättar Noah om sina tankar.

– Jag hoppas på ett år där jag kan etablera mig mer i Allsvenskan och att få vara med och spela mer. Det är klart att jag tänker så, men jag försöker bara jobba hårt och om Poya (Asbaghi) och Ferran (Sibila) tycker att jag har gjort det tillräckligt bra för att spela är jag redo. Då vill jag prestera och hjälpa laget, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

–- Jag får se hur bra jag blir. Det är inte alla som gör 109 landskamper (som pappa Niclas) och det är inte så att jag sitter och tänker: "Nu måste jag göra 109 landskamper, annars är jag skit". Jag tänker mer på att utvecklas här och nu och bli så bra jag kan. Vi får sedan se hur långt det räcker, förhoppningsvis kan jag i varje fall göra något liknande.

Ynglingen hymlar inte om att hjärtat klappar för ”Blåvitt.”

– Det är den klubben jag har vucit upp med och det är den jag har sett mest av i hela världen. Man vill att klubben ska ligga i toppen och jag försöker hjälpa till för att vi ska komma dit, säger han till Fotbollskanalen.

Daniel Karlsson
info@fotbolltransfers.com