Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

IFK Göteborg om nyförvärv: "Det kan bli akut"

Publicerad: 2020-02-13 09:08 Allsvenskan

Det är i synnerhet två positioner som behöver förstärkas, menar IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson.

André Calisir och Kristopher Da Graca är IFK Göteborgs enda tillgänliga mittbackar. Samtidigt är Robin Söder just nu ensam anfallare i truppen.

I en intervju med Fotbollskanalen uttalar sig sportchefen Kennet Andersson om behovet av att förstärka positionerna.

– Inget är just nu akut på något sätt, men om man inte har en ersättare där (till Söder) kan det ju bli akut naturligtvis. Vi tittar på det, men lägger ihop alla parametrar. Det handlar om ekonomin, tillgängligheten, tid och det handlar om speltyp och stil. Det handlar om ganska många saker och sedan ska det in i den här gruppen också. Vi får se, tillsammans med tid som är en faktor, vad man behöver skära bort och vilken lyx man kan ha, säger sportchefen.

– Kan vi välja att den här spelaren har spelat på den här nivån eller kan vi välja att den här spelaren har spelat i Sverige eller kan vi välja att den här spelaren pratar engelska eller svenska. Det är massa sådana saker som vi maler, maler och maler hela tiden och sedan får man kanske putsa bort med tanke på vad spelaren till exempel kostar, vad som finns nu och vad som passar in för oss alla. Det är ganska ofta vi går igenom situationer vad som händer i det här laget, tränarduon och jag och Pontus (Farnerud, sportchef), fortsätter Andersson.

Slutligen uttalar sig sportchefen om att eventuella knyta till sig Jakob Johansson och Marcus Berg, som håller till i Rennes respektive Krasnodar, till sommaren.

– Vi försöker verkligen hålla kontakt med vissa spelare. Det går inte med alla spelare som har varit här, då det finns gränser för hur gamla de är och om de har slutat och så vidare. Vi försöker att vara välkomnande på Kamratgården och att folk ska vara nere och träna hos oss, hälsar på och att vi har kontakt och kollar läget kring hur de mår och sådär.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com