Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Kalle Björklund: "Jag känner att jag kan konkurrera i Hammarby"

Publicerad: 2020-02-12 11:25 Allsvenskan

Joachim Björklunds son Kalle Björklund, 20, är tillbaka efter sin knäskada och hoppas nu konkurrera om en plats i Hammarby.

Hammarby IF värvade lovande mittbacken Kalle Björklund sommaren 2018.

20-åringen betonar dock att han inte haft några fördelar av att ha pappa Joachim Björklund i tränarstaben.

– Jag har inte spelat än, men jag kan förstå att folk kan tänka att tränaren spelar sin son bara för att det är hans son, men här kommer "Jocke" (Björklund) och Stefan (Billborn) ta ut de bästa spelarna som kan vinna matchen. Jag får jobba hårt, vara bäst på träningarna och förhoppningsvis får jag chansen, säger han till Fotbollskanalen.

Kalle Björklund är nu tillbaka efter en korsbandsskada och utesluter inte en utlåning den här säsongen.

– Det är en hård konkurrens med många bra spelare, men samtidigt lär man sig och utvecklas, även om man vill spela. Den här säsongen gäller det för mig att få speltid. Jag har inte spelat tävlingsmatcher på över ett år. Det är dags för det, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Jag har inte något problem med division 1 (vid utlåning till Frej), men jag känner samtidigt att jag kan konkurrera i Hammarby om jag är frisk och känner mig hundra procent. Jag vet dock att det kommer att vara tufft och det finns ju också andra alternativ med att bli utlånad till andra lag, men det får jag ta med klubben.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com