Foto: Andrea Staccioli/Bildbyrån

Agenten: "Bale ville skapa ett arv - och skulle bli bäst betald i världen"

Publicerad: 2020-02-08 16:45 Spanien

Agenten Jonathan Barnett talar ut om Gareth Bales uteblivna flytt till Kina i somras.

I somras var Gareth Bale, 30, ytterst nära att lämna Real Madrid för spel i Kina.

Men affären stoppades i sista stund av presidenten Florentino Perez. Nu talar agenten Jonathan Barnett ut.

– Han fick ett bud som var omöjligt att tacka nej till. Men Real Madrid ville inte sälja honom. De (den kinesiska klubben) kunde inte betala det Madrid ville ha. Han ville skapa ett arv. Han ville höja kinesisk fotboll. Han hade en vision att han kunde göra kinesisk fotboll bra. Han har vunnit allt han kan vinna och han har gjort det många gånger, säger han till AS.

– Det var för att skapa ett arv, att vara den första stora spelaren som åkte till Kina. Men det var inte menat...  Och pengarna var också speciella. Det skulle ha gjort honom till den högst betalda spelaren på jorden. Han är inte intresserad av att gå någonstans. Kina var en helt annan sak. Han spelar för Real Madrid, du vet, fortsätter agenten.

Real Madrids tränare Zinedine Zidane betonar samtidigt att det fortfarande inte finns några problem mellan honom och Bale.

– Jag har inget problem med det, inget som helst (att Bale stannar kontraktet ut). Han har ett kontrakt (till 2022) och han vill stanna här, säger han enligt Daily Mirror.

– Vi pratar regelbundet men jag kommer inte berätta vad jag säger till mina spelare. Vi vet vad Gareth Bale kan tillföra. Han måste vara i form och redo att göra det, fortsätter Zidane.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com