Foto: Albert Gea/Bildbyrån

Petit: "Messi är inget monster som Ronaldo - skulle ha problem i England nu"

Publicerad: 2020-02-08 16:29 Spanien

Arsenals tidigare mittfältare Emmanuel Petit är övertygad om att Lionel Messi närmar sig slutet och skulle ha problem i Premier League.

Manchester City pekas ut som stora favoriter i jakten om Lionel Messi, 32, skulle bestämma sig för att lämna Barcelona.

Arsenals tidigare mittfältare Emmanuel Petit är dock skeptiskt till Messi i Premier League.

– Messi är inte Cristiano Ronaldo. Fysiskt är han inte samma maskin. Ronaldo är ett monster, men vid 32 har Messi bara ett eller två år till på högsta nivå. Även om han spelar tillsammans med fantastiska spelare i Barça kommer han inte ha samma fart eller dribblingsförmåga. Jag är säker på att han vet att slutet inte är långt borta, säger han till Paddy Power och fortsätter:

– Ärligt talat tror jag inte att han passar intensiteten i England. Han gillar inte att stängas och slåss - i Spanien är han skyddad. Det skulle vara ett nöje för engelska fans att se honom där, men jag ser inte varför en klubb som Man City, till exempel, skulle gå efter Messi vid 32 eller 33 (års ålder). Om City ville köpa honom, borde de ha försökt göra det för ett par år sedan.

Messi har kontrakt till 2021, men kan bryta redan i sommar. Barcelona vill gärna förlänga med stjärnan.

– Frågan är till honom, förhoppningsvis fortsätter han. Leo har sagt att Barça är allt för honom, att han vill stanna här, så vi kan gå därifrån, säger sportchefen Eric Abidal till Mundo Deportivo.

– Vi talar om den bäste spelaren i världen och att förlänga med en sådan spelare är aldrig enkelt, fortsätter han.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com