Foto: Bildbyrån

Officiellt: Mohamed Bangura klar för Celtic

Publicerad: 2011-08-30 15:11 Övriga Europa

AIK meddelade på dagens presskonferens att Mohamed Bangura säljs till skotska storklubben Celtic. Den 22-årige anfallaren lämnar klubben omedelbart. Kontraktet sträcker sig till 2015.

AIK bekräftar nu på sin officiella hemsida att Mohamed Bangura lämnar klubben för Celtic och det är vad som meddelades på dagens presskonferens.

– AIK har inte bud i paritet med vad Mohamed känslomässigt är värd för oss, dock är storleken på affären topp-två i AIK:s transferhistoria, vilket nu gör att vi kan fortsätta utveckla laget, verksamheten och klubben till något en enskild spelare aldrig klarar av, säger sportchef Jens Andersson och fortsätter:

– Vi väljer med den ekonomi och de sparkrav vi har internt, att planera långsiktigt och inte försöka ersätta allsvenskans bäste spelare på kort sikt med en högriskchansning, vilket skulle bli fallet med de pengar vi har att tillgå. Istället ger vi de forwards som just nu finns i truppen möjlighet att konkurrera, prestera och utvecklas.

AIK bekräftar att försäljningen tillsammans med Teteh Banguras till Bursaspor är de två största i klubbens historia. Mohameds uppgår dock inte till Tetehs prisnivå.

Celtic bekräftar också övergången på sin officiella hemsida att meddelar att Bangura skrivit på ett fyraårskontrakt.

– Vi anser att Mohamed är en spelare med sann kvalité och en som har potentialen att bidra stort till Celtic, säger managern Neil Lennon.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com