Foto: Michaela Rehle/Bildbyrån

LISTA: 10 hetaste värvningarna i januari

Publicerad: 2020-02-07 20:30 Övriga Europa


Vinterfönstret 2020 har stängt. Fotbolltransfers.com listar de tio hetaste nyförvärven.

Vissa klubbar väntar till sommarfönstret, då en hel del spelare lämnar som bosman.

Andra slår till redan i januari. Här listar vi de tio hetaste nyförvärven från vinterfönstret som gick.

10. Yannick Carrasco
28 år, yttermittfältare
Från: Dalian Professional
Till: Atletico Madrid (lån)
Kommentar: Betraktades som en underskattad, utmärkt ytter i Atletico Madrid innan han valde att flytta till Asien. Nu är belgaren tillbaka i den spanska huvudstaden och kan bli en omedelbar injektion för Diego Simeones mannar.

9. Dejan Kulusevski
19, mittfältare
Från: Atalanta
Till: Juventus
Kommentar: Gått från klarhet till klarhet i Parma, dit han är utlånad säsongen ut, och storklubbarna ställde sig i kö. Juventus vann dragkampen om den svenske mittfältaren, som ska försöka slå sig in i den svartvita startelvan nästa säsong.

8. Paco Alcacer
26, anfallare
Från: Borussia Dortmund
Till: Villarreal
Kommentar: Glänste till en början framför den gula väggen, men formkurvan pekade därefter nedåt och när en viss norrman värvades var det lika bra att ta flyttlasset hem till Spanien. Alcacer - med Valencia-bakgrund - blir ett välkommet tillskott för Villarreal.

7. Zlatan Ibrahimovic
38, anfallare
Från: LA Galaxy
Till: Milan
Kommentar: Det talades om hög ålder, bristande matchtempo och en skada som kan spöka. En månad in i sin nya Milan-sejour har Zlatan visat att inget av det spelar någon roll. Har tagit hela klubben i handen och visat vägen mot ljusare tider.

6. Steven Bergwijn
22, ytteranfallare
Från: PSV Eindhoven
Till: Tottenham
Kommentar: Nätade i debuten mot Manchester City och det bådar givetvis gott för den vindsnabbe yttern. Har levererat poäng i holländska ligan och anslöt nu för att förstärka Tottenhams kanter, till José Mourinhos stora glädje.

5. Emre Can
26, mittfältare
Från: Juventus
Till: Borussia Dortmund
Kommentar: Känslan är att steget är perfekt. En tysk landslagsman flyttar till en tysk toppklubb, motiverad att prestera för att ta en plats i den tyska EM-truppen. Emre Can fann sig inte tillrätta i Juventus, men i gulsvart kan han bli en viktig pusselbit.

4. Dani Olmo
21, yttermittfältare
Från: Dinamo Zagreb
Till: RB Leipzig
Kommentar: En spännande ytter med Barcelona i sitt DNA. Ett styrkebesked av Leipzig att knipa honom framför näsan på en handfull klubbar. En affär som kan gynna både klubb och spelare. Dani Olmo är dessutom bara 21 år.

3. Bruno Fernandes
25, mittfältare
Från: Sporting Lissabon
Till: Manchester United
Kommentar: Förhandlingarna var utdragna, Barcelona försökte knipa honom och länge såg det ut som att Manchester United skulle gå miste om den poängstarke mittfältaren. Till slut skrev han dock på – och förväntningarna på Bruno Fernandes är höga.

2. Christian Eriksen
27, mittfältare
Från: Tottenham
Till: Inter
Kommentar: Lämnar London och Premier League för Milano och Serie A, och han gör det redan nu för att Tottenham inte ska gå lottlösa i sommar – och för att han själv vill. Christian Eriksen står redo att tillföra finess och fantasi på Inters mittfält.

1. Erling Håland
19, anfallare
Från: RB Salzburg
Till: Borussia Dortmund
Kommentar: Snudd på respektlös självklarhet i sitt spel, extrem näsa för mål – och visst har den norske anfallaren hamnat i en klubb som passar honom som handen i handsken? Erling Håland har redan tagit Bundesliga med storm. Kanske är det bara början.

Daniel Karlsson
daniel@fotbolltransfers.com