Foto: Bildbyrån

Pirlo: ”Därför finns det inte många som Zlatan”

Publicerad: 2020-02-07 15:53 Italien

Andrea Pirlo är full av beundran över sin tidigare lagkamrat Zlatan Ibrahimovic och dennes personlighet.

Zlatan Ibrahimovic, 38, är tillbaka i Milan och laget är obesegrat sedan hans återkomst.

Förre mittfältsgeniet Andrea Pirlo tar nu till orda om den svenske storstjärnan, som han tidigare spelat med.

– ”Ibra” är fundamental. Han höjer gruppens koncentrationsnivå, är en perfektionist med höga krav och vill att alla ska vara likadana. Det vet jag av erfarenhet, säger Pirlo till Gazzetta dello Sport och fortsätter:

– Hans lagkamrater känner sig extremt fokuserade vid varje träningspass med honom. Han får dig verkligen att jobba hårt. Det är sant att han trycker upp dig mot väggen, skriker och blir rasande. Det finns inte många som honom.

Pirlo resonerar även kring Zlatans korsbandsskada.

– Han gör visserligen skillnad på planen än i dag, men inte som förr. Ända sedan skadan ser det inte lika effektivt ut. Å andra sidan inser man med åldern att det mer handlar om att stå på rätt plats än att springa, säger han och fortsätter:

– Framtiden beror på vad han vill göra. Jag avslutade karriären i hans ålder eftersom det gjorde ont i knät. Jag vaknade på morgnarna och frågade mig själv varför jag behövde fortsätta kämpa mot smärtan på träningarna.

Pirlo är även full av beundran när det gäller hans förre tränare i Juventus, i dag i Inter, nämligen Antonio Conte.

– Han är den bäste tränaren jag haft. Varje dag hade han en 40 eller 50 minuter lång videogenomgång. Tack vare honom funderade jag själv på att bli tränare. Det är Conte som framför allt har krympt avståndet till ”Juve”, även om Inter samtidigt spenderat klokt på nyförvärv.

Daniel Karlsson
daniel@fotbolltransfers.com