Foto: Bildbyrån

De kan bli klubblösa i sommar - här är drömelvan

Publicerad: 2020-02-08 20:35 Övriga Europa

I sommar löper många avtal ut. Här pusslar Fotbolltransfers.com ihop en drömelva av högklassiga spelare.

Naturligtvis kan nedan spelare förhandla med sina klubbar om fortsättning. Å andra sidan är de fria att diskutera med andra, väga fördelar mot nackdelar för att ta nästa steg i karriären.

Här är Fotbollstransfers drömelva av spelare vars avtal löper ut efter den här säsongen och som kan lämna när sommarfönstret öppnar.

Formation: 3-3-2-2

Målvakt:
Gianluigi Buffon, 42, Juventus
Kommentar: Betraktas som tidernas främste målvakt och då spelar det inte lika stor roll att han hunnit fylla 42. ”Gigi” kan lägga skorna på hyllan – eller ställa sig mellan stolparna en säsong till.

Försvarare:
Giorgio Chiellini, 35, Juventus
Kommentar: Anslöt från Fiorentina för femton år sedan och börjar nu komma till åren – men visst är försvarschefen inte redo att avsluta karriären än? Ryktas inte direkt lämna Juventus.

Thiago Silva, 35, Paris Saint-Germain
Kommentar: Har varit tydligt med att han helst stannar i PSG, dit han värvades 2012, men lagkaptenen kan vara på väg bort. Senaste klubben som sägs rycka i honom är Galatasaray.

Jan Vertonghen, 32, Tottenham
Kommentar: Utesluter inget, överväger allt. Ungefär så uttryckte agenten det nyligen. Vertonghen har placerats i Napoli och Ajax. Den sistnämnda klubben anslöt han från 2012.

Centrala mittfältare:
Blaise Matuidi, 32, Juventus
Kommentar: Det har talats om en förlängning, men hittills har ingen penna förts mot något papper. I stället har Matuidi kopplats ihop med klubbar som Tottenham och Manchester United.

Luka Modric, 34, Real Madrid
Kommentar: Har placerats i Milano, i antingen Inter eller Milan, och nu senast i Inter Miami och DC United. Enligt vissa uppgifter har han förlängt till 2021, men detta är inte bekräftat.

David Silva, 34, Manchester City
Kommentar: Har tidigare meddelat att detta blir tionde och sista säsongen i Manchester City.  Har starkt kopplats ihop med MLS-klubben Inter Miami inför sommaren.

Yttrar:
Dries Mertens, 32, Napoli
Kommentar: Har visserligen skolats om till "nia" i Napoli, men vi placerar honom på en kant. Klubben försöker få Mertens att teckna nytt, men Inter, Monaco och Chelsea lurar i vassen.

Willian, 31, Chelsea
Kommentar: Om Barcelona har viljan kan de plocka in Willian. Den brasilianske yttern har förvisso sagt att han kan förlänga med Chelsea, men det var innan La Liga-klubben kom in i bilden.

Anfallare:
Zlatan Ibrahimovic, 38, Milan
Kommentar: Har option på ytterligare ett år och eftersom han redan satt en vinnande prägel på Milan är det inte bara troligt utan möjligt att Zlatan blir kvar även nästa säsong.

Edinson Cavani, 32, Paris Saint-Germain
Kommentar: Det är väl ungefär lika sannolikt att Lionel Messi spelar i PSG nästa år som att Cavani gör det. Lär lämna för Atletico Madrid – om parterna kan rensa luften från vinterfönstret.

Bänk:
Claudio Bravo, Manchester City
Eric Bailly (ryktas att klubben aktiverat en option att förlänga, men inte bekräftat), Manchester United
Thomas Meunier, Paris Saint-Germain
Adam Lallana, Liverpool
Nemanja Matic, Manchester United
Pedro, Chelsea
Olivier Giroud, Chelsea

Daniel Karlsson
daniel@fotbolltransfers.com